Posts

Langkawi Trip With Family - Day 2

Image
Ok jom sambung hari kedua..
Masa amik kereta sewa haritu, aku da deal dengan agent tu amik trip Island Hopping dan Mangrove Tour. So hari kedua ni, aku dan family pergi Island Hopping.Island Hopping ni kita ronda ronda pulau kat Langkawi ni. So round Pulau Dayang Bunting, Pulau Beras Basah.





Dlm pukul 8.00 pg, carik sarapan dulu. Kat depan hotel tu ada je food truck jual sarapan. Senang je. Pastu dalam pukul 9.30, ada orang pick up nak ke jeti. Kiteorg tunggu kat lobi hotel je. Masa sampai kat jeti, orang pon da ramai. Biasa agent akan bagi sticker ikut group. Then biasa la akan ada photographer yang ambik gambar. Nanti balik dari trip confirm beli punya pinggan tu..hahaha. Lama wei tak naik bot.
First pergi Pulau Dayang Bunting. Amaran : kat sini banyak gila monyet, sila jangan pegang makanan ataupon botol minuman. Kang nanti kena ambik dengan monyet tu. Sebab memang terjadi depan mata. So hati hati. Sebelum sampai pulau ni, boatman akan tunjuk pulau yang menyerupai perempuan yang …

Langkawi Trip with Family - Day 1

Image
Yuhuuuu...
Apa khabar semua?
Sihat tak? Sampai bersarang semut aku punya laptop. Lama nau tak bukak.

Intro semata..hee.. awal April 2018 haritu, aku bawak family aku ke Langkawi selama 5 hari 4 malam... lama kan bercuti? Trip ni santai santai je.. Kiteorg ke sana naik flight. Biasa la dah nama pon trip santai, kena la naik flight. Flight kiteorg pukul 12 tghari. Pagi pagi da check in kat Klia2 tu haa. I nervous first time bawak family. Plannya nak ke sana berempat, tapi adik tu busy pulak.









Bagasi semua ok. Aku bawak naik kabin je. Malas nak check in luggage. Then bawak bag pack je. Mak aku first time naik flight, then duduk tepi tingkap, then kecut perut. Nasib baik abah duduk kat sebelah. Aku da book hotel dalam bulan 1 dah. Dapatla chalet kat Langgura Baron. Dulu masa pegi dengan SixPackKuat pon stay dekat situ. Rinduuuu SixPackKuat...
So untuk trip ni, aku da book island hopping (RM35/pax) dan mangrove tour (RM90/pax). Sewa kereta pon dapat murah kalo korang pegi bukan time cuti s…

Weekend Escape to Bukit Tinggi Pahang

Image
Haiii..
Lama dah tersadai blog ni.. Bulan March dah.. Trip ke Bukit Tinggi ni pon last year punya cerita.
Just nak update, pass entry ke Colmar Bukit Tinggi ni rm15/person. So kena bayar dan baru la bole meneroka apa yang ada kat atas tu..hee
Haritu, aku and family singgah sekejap nak tengok apa yang ada. Korang boleh buat day trip je. Tapi kalo nak bermalam pon bole jugak.
Kira sesak jugak la kat situ.. Ramai orang bersiar siar dengan family.  Kat sini pon ada aktiviti flying fox semua tu tau dan kena bayar.
Jom tengok photo..






Boleh la riki riki kalo nk ke sini ye... Bole la nak cari udara segar ataupon release tension jap.. 
Tak sabar nak tunggu trip seterusnya.. Bubye for noww...

Happy New Year!!

Image
Wah lama dah tak tengok blog ni..
Bersarang dah.. Anyway.. Happy New Year everyone..Will update soon (if rajin)

Melaka FoodHunting

Image
Dari Melaka ke negeri Pahang
Singgah di Johor beli barangan
Ewahhhh..

Yeay, kali ni trip ke Melaka pulakk... Foodhunting katanyaa.. Trip makan, makan dan makan.. Best nau nau.. haha..
Sorry la merepek je nii. Tapi seriously seronok. Memang trip ni asik makan je.
Jom layan photog.








15Sept2017
16Sept2017 17Sept2017

Roadtrip ke Utara 2

Image
Hari kedua..
Check out awal pagi sebab nak pegi breakfast dekat Roti Canai Transfer Road yang famous tuu.. Dan nak pegi beli jeruk Pak Ali..
Kiteorg order roti bakar sorang satu then tambah roti canai ayam 3 pinggan.. Haaa.. cukup la tuu. Beratur jugak la nak dapat roti bakar yang sedap tuuu.. Emm sedapnya. Teringat pulak time menaip ni.. Adoiii..
Kat sini memang full kalau datang lambat. Nak cari seat lagi, so better keluar awal.  Settle makan then pegi kedai Jeruk Pak Ali, beli jeruk sikit, balm sedozen (mak kirim)..hehe.. Jom bertolak ke Cameron Highlands.. Bye Penang!



Nak sampai Cameron Highlands jalan kira ok la, clear la jugak. First stop dekat Bharat Tea House. Order scone dua ketui pastu minum teh tarik perisa apa tak ingat.hehe. Then ambik gambar dulu ber round round..haha.. sebab cuaca cantik, cerah gilaaa.. 


Cantik gila view and all the pictures credited to Anem.. Cantik semua gambar... I like!! Then settle ambik gambar, kita bergerak ke Kea Farm. Wajib beli sayur sayuran…

Roadtrip Ke Utara 1

Image
Hai uolssss... I'm back!!

Kisah roadtrip ni unplanned... yekee?? Tapi beria buat itinerary..haha.. Itinerary kena ada, kang tak tahu nak tuju ke mana.. Rugi masa weii..

Plannya nak attend kenduri kawen. Kenduri dekat Parit Buntar, Perak. So dah alang alang ke Perak, tak salah kan nak ke Penang.. haha. Apa peribahasa tu, sambil menyelam minum air?? Btol kan? Sorry la kalau banyak merepek dalam entry ni.. Idea nak menulis tu tetiba je datang ni ha.

Perak! Penang! Kiteorg nak datang niii.. Jom bertolak.. Kiteorg dah booking hotel kat Penang tu, so lepas kenduri terus check in. Kiteorg bertolak dalam pukul 8.30 pg, plan nak sampai di Parit Buntar tengahari. Atas highway kira banyak jugak kereta maybe sebab #harirayamood lagi kot. Nak pegi openhouse la. Kenduri pon banyak jugak..

Duduk dalam kereta sambil borak borak pastu sampai mengantuk la.. Kan jauh perjalanan tu.. Kiteorang berhenti kejap dekat RnR Rtc Simpang Pulai. Rest kejap then bergerak ke Parit Buntar.. 

Dalam tengahari, kiteorg …